Anti virus/spyware links

In dit artikel vind je handige links voor het verwijderen van spyware.

Het is met name een verzameling van links naar programma´s die kunnen helpen bij het detecteren, onderzoeken en verwijderen van vervelende programma´s. In dit lijst vind je links naar bekende (en soms wat minder bekende) programma´s. Ongetwijfeld zullen er nog meer zijn, maar ik probeer me te beperken tot wat bekendere varianten, om niet per ongeluk een als anti-malware vermomd stukje spyware op te nemen.

Lees meer: Anti virus/spyware links

Aanpak van Rootkits

Rootkits zijn programma´s om andere programma´s te verbergen op een computer. Zo kan een hacker een rootkit gebruiken om andere programma´s (bijvoorbeeld password sniffers) te verbergen.
Een rootkit is een bijzonder vervelend fenomeen in computerland. Er bestaan geen tooltjes om snel en gemakkelijk een rootkit te detecteren, laat staan te verwijderen.
Voor het verwijderen van een rootkit is specialistische kennis nodig. Ik ben zojuist begonnen met het ontdekken van het fenomeen rootkit en heb de eerste stappen gezet/getest met anti-rootkit tools.


Er bestaan diverse tools om je te helpen met het vinden van rootkits, maar het blijft vrij specialistisch werk. Je moet weten wat je doet, voor je het weet zit je met een systeem dat niet meer wil opstarten en dat is best vervelend met een productiesysteem.

Lees meer: Aanpak van Rootkits